Lodi Vineyards blir biodynamiska

Under de senaste tre åren har Vino Farms, baserade i Lodi, Kalifornien, omvandlat utvalda vingårdar enligt principerna för biodynamiska vinodling. Fram till godkännandet av sin certifieringsansökan hos Demeter USA, som förväntas skickas in i slutet av 2021, kommer Vino Farms att ha nästan 40 hektar vinodlingar certifierade enligt biodynamisk standard. Detta skulle vara det första Lodi American Viticultural Area (AVA) vingårdsområdet som får en sådan certifiering, i en region där vingårdar oftare odlas enligt konventionella odlingsmetoder.

Med kontor i Lodi och Healdsburg är Vino Farms en gård med flera generationer som har ägt och drivits av Ledbetter-familjen sedan 1970-talet. Företaget förvaltar eller äger nästan 16 000 tunnland vingårdar i Kalifornien, inklusive 5 300 tunnland i Lodi -området. Vino Farms VP och partner Craig Ledbetter sa att övergången till biodynamik kom efter att ha träffat Ridgely Evers, ägare / medgrundare av DaVero Farms & Winery i Healdsburg. DaVero Farms specialiserar sig på viner gjorda på italienska sorter som för närvarande produceras under varumärkena Avivo och DaVero. Evers är en stor förespråkare för BD -metoder, och vingårdarna i Sonoma County har certifierats av Demeter USA sedan 2012. Evers köpte tidigare Vermentino, som producerades av en annan Lodi -producent, Schatz Family Farms, för den hyrda vingården som producerade dem. var inte längre tillgängliga.

Vino Farms vingård Chris Storm och vingårdschef Mike Harder övervakade övergången till vingården. Storm sa att fokus ligger på vingårdar som producerar italienska sorter som anses väl lämpade för Lodi-klimatet, med förmågan att producera viner av hög kvalitet.

Övergångsområdet omfattar 33 hektar av den vita sorten Vermentino som odlas i två kvarter som kallas ”The Bench Vineyard” i Vino Farms fastighet ”Grand Vin Lands” för totalt 221 hektar. Grand Vin Lands inkluderar ett 22 hektar stort restaureringsprojekt för flodbredden som utfördes av Vino Farms längs Mokelumne-floden 2007 för att ta bort icke-infödda invasiva växter som ”sky tree” och för att återplantera flodbredden med ursprungsbefolkningar som poppel och ek. Detta projekt, delvis genomfört med ett bidrag från U.S. Finansierat av Natural Resources Conservation Service (NRCS) involverade att plantera en häck av inhemska växter som fungerar som livsmiljö för vilda djur och nyttiga insekter.

Bänk Vermentino odlas utan jordbearbetning och planteras med permanenta fångster, som består av en gräsblandning av rajgräs, svingel och björnbär och 2 procent vilda blommor. Storm sa: ”Vi har planterat en mångsidig blandning av växtarter med täckgrödor och inhemska flod- och häckväxter som blommar året runt för att upprätthålla livsmiljöer för pollinatorer och nyttiga insekter.” Han tillade: ”Jag tror att allt detta hjälper till med den övergripande ekologin i vingården, eftersom vi tenderar att inte ha dåliga utbrott av skadedjur eller mögelproblem, och det stöder BD -hanteringsmetoder.”

Endast organiska bekämpningsmedel är tillåtna i BD -praxis, men fokus ligger på fördelaktiga insekticider. Storm sa att fördelaktiga gröna strängar släpptes in i vingården för att kontrollera lövhoppare.

Det övre blocket av Bench Vineyard, planterat 2014 med 039-16 och RS-3 grundstammar på väldränerad sandjord, är en torrare plats och tenderar att ha mer mogna druvor och avkastning på 8 till 9 ton per tunnland (TPA) till producera. Det nedre blocket, planterat på 5BB grundstammen 2012, producerar druvor med en skarpare ”mer Sauvignon Blanc-karaktär”, säger Storm och högre avkastning i 10-12 TPA-intervallet. Detta nedre kvarter nära floden ligger inom översvämningsplanen och kan översvämmas i år med mycket nederbörd. Mindre bevattning krävs generellt på grund av naturligt högre vattennivåer.

För ogräsbekämpning och fånggrödor används får av en lokal betesleverantör i början av året före groning och rengöring efter skörd. Detta är en del av BD -förvaltningen för att inkludera djur i den totala gården. Under säsongen utförs ogräsbekämpning under vinstockarna med hjälp av räddningsvikter efter behov.

En annan vingård som förväntas bli BD -certifierad är 6 tunnland Sangiovese vid Vino Farms River’s Edge Vineyard. Detta är en äldre vingård planterad på 101-14 rotstammar 1995. Den certifierades av Lodi Rules före och under övergången till BD-praxis som en del av Lodi Rules hållbara program. Enligt Storm ”har denna vingård alltid varit produktiv och relativt lätt att hantera.”

Som Storm noterade, ”BD -hantering innebär användning av färre herbicider och bekämpningsmedel, och användning av mer kompost och mer permanenta täckgrödor utan jordbearbetning. Denna praxis tvingar oss att göra dessa saker och bli mer bekanta med dem, och förhoppningsvis kommer det att” leda oss till bättre metoder som fungerar i andra vingårdar vi hanterar. ”Alla vingårdar är avsedda för mekanisk skörd, även om vissa sektioner är handplockade för vinmakare som vill ha mindre tonnage.